tiistai 21. heinäkuuta 2015

Tuotetestissä Jokke Tsokka -kävelyvyö

 


Viime viikolla koimme iloisen yllätyksen: Hain aamupostia, ja puuskahdin mielessäni, kun näin postilaatikossa pienen paketin. Olin juuri tekstaamassa Herra B:lle, mitä hän on tilannut tällä kertaa, kun katseeni osui paketin nimilappuun - siinähän luki Hapsutassu.com! Kiirehdin äkkiä sisään avaamaan kuorta, ja sieltä paljastuikin Jokke Tsokka -kävelyvyö, jonka Jokke lähetti meille tuotetestaukseen. Tuote oli minulle sinänsä jo tuttu Peten Koiratarvikkeella työskentelyn ajoilta, mutta koskaan en ollut sitä testannut. Kotoa meiltä kylläkin löytyy canicross-setti vöineen, turvalukkoineen ja hihnoineen sekä toinen kevyempi kävelyvyö joustohihnoin. Ensi reaktioni oli siis, että liekö tälle sponsorilahjalle mitään käyttöä, mutta tarkemmin ajatellen toinen kevyempi kävelyvyö tullee tarpeeseen, kun teemme vaelluksia ja toisen tähän asti silloin käyttämä hardcore canicross-setti on tähän tarkoitukseen aivan liian tuhti.

Vyö pääsi testiin heti ensimmäisenä iltana iltalenkillämme. Ensimmäinen kompastuskivi oli kuitenkin mystinen lukkoviritelmä, jonka lopulta päättelin olevan tarkoitettu vedon tasapuoliseen jakautumiseen kummallekin puolelle taluttajaa. Mukana ei tullut joustohihnaa eikä mikään aikaisemmista joustohihnoistamme ollut tähän kytkettävissä, joten käytimme aivan tavallista hihnaa. Alla olevan kuvasarjan vasemmanpuoleinen lukkokuva näyttää mielestäni parasta tapaa kiinnittää hihna - etenkin, jos remmistä löytyy tuollainen metallirengas. Ainakin aiempien vöiden perusteella erilaisiin turvalukkoihin ja toisaalta luotettavaan kiinnitykseen tottuneena ajattelin heti, että jos hihnan kiinnittää oikeanpuoleisen lukkokuvan mukaisesti, hihna pääsee liian helposti avaamaan pistoolilukon itsekseen.




Tähänastisiin vyökokemuksiimme verrattuna Jokka Tsokka -kävelyvyössä parasta ovat ehdottomasti keveys, venymättömyys ja heijastimet. Toinen aiemmista vöistämme on nimittäin tehty venyvästä materiaalista, jolloin vyö ei koskaan istu ylle tiukasti, vaikka sitä kuinka kiristäisi. Tuo lukitussysteemi oli kyllä hieman arvoituksellinen, ja pahin pelkoni onkin, että ymmärsin sen jotenkin totaalisen väärin! :D Lisäksi olisin toivonut vyöhön joustohihnaa ja jonkinlaista pehmustetta tai muuta leveämpää tukea selkään, mutta näitä Jokke tarjoaa onneksi vyöhön helposti liitettävinä lisävarusteina. Vyön varsinainen lukko on muovinen, eikä sitä olla suojattu vedolta, joten kaikki mahdollinen vyöhn kohdistuva veto kuormittaa lukkoa. Tuotetestauksemme perusteella Tsokka toimiikin parhaiten nimenomaan hands free -kävelyvyönä, jota käytettäessä koiran ei ole tarkoituskaan vetää. Mitä todennäköisimmin vyötä tullaan siis jatkossa näkemään koiravaelluksillamme käsien armollisena vapauttajana. Suurkiitos Jokelle kahden paimenen ja omistajan menoon loistavasti sopivasta tuotteesta! :)


Tämän merkinnän tuotteen meille ystävällisesti tuotetestaukseen sponsoroi:

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti