sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Rennoimmista rennoin syysloma



Oli aivan pakko tulla kirjoittelemaan nyt, kun on kerrankin aikaa. Minulla on ollut ehkä paras syysloma ikinä, ja on aika huippua, että se saa jatkoa vielä ensi viikollakin. Olen vain nauttinut olostani, askarrellut, leiponut, laulellut yksin karaokea Youtuben surkeilla klipeillä, touhunnut koirien kanssa, lukenut lehtiä, saunonut, tehnyt kasvo- ja hiusnaamioita ja katsellut TV:tä. Eilen kävimme lisäksi Hoinan kanssa koirafrisbeekurssilla ihan tässä parin kilometrin päässä, ja innostuin kurssin seurauksena tilailemaan kiekkoja sekä koirille että itsellenikin frisbeegolfia varten. Huomenna ja tiistaina on mentävä yliopistolle, mutta sitten voin lähteä tiistai-iltana Loviisan-lomalle ja olla siellä koko loppuviikon! Ehkä pääsen sitten myös testailemaan uusia kiekkoja... ;)


Chhaina alkaa olla nyt myös painonsa puolesta aikuisen mitoissa - sen verran ottaa koville jo neidin nostaminen. Varmaan jossakin 13 kilon paikkeilla se on, mutta vaakamme on vaipunut koomaan, joten vahvistusta en ole epäilyilleni saanut. Ja onhan se jo kahdeksan kuukautta!

Luonteeltaan Chhai on pysynyt aivan samanlaisena ensimmäisestä viikostaan saakka minun koiranani: se on pahuksen terävä likka. Se tietää olevansa söpö, käyttää söpöyttään häikäilemättä hyväkseen ja on välillä melkoisen rasittava kiusankappale Hoinaa härnätessään. Jos Chhainan laittaa jäähylle vessaan liiasta riehumisesta tai haukahduksista rauhoittumaan, se istuu rangaistuksensa oven edessä pää pystyssä, sievänä ja puhtoisena kuin pyhäkoululainen, ja kun sille antaa luvan tulla pois, se hyökkää ensimmäisenä taas pilke silmäkulmassa Hoinan kinttuihin kiinni äristen. Pennulla on aivan mieletön tilannetaju! Hoina on ikävä kyllä suurimmaksi osaksi leikissä täysin mukana, joten remuaminen on tässä pienessä olohuoneessakin välillä melkoista.

Minusta on aivan ihanaa, että Chhaina on niin selvä persoona! Itse asiassa se muistuttaa kaikin puolin todella paljon Finaa, samanlainen pellekoira se on tämäkin. Chaille ei voi kuin nauraa ja leikillään suuttua sata kertaa päivässä, ja se tarjoaa mukavaa vastapainoa vaatimattoman ja totisen Hoinan kanssa elämiseen. Instagramin voisi käyttää Chhainan hassuilla ilmevideoilla ja säälittävän epätoivoisilla rapsutusten aneluvideoilla, mitä tosin olen pyrkinytkin ahkerasti tekemään. :D Lisäksi Chhain myötä taloomme on tullut ruokakello, joka hälyttää, jos nappulat eivät kolahda kippoon oikealla sekuntilla - eikä tuo ressukka ole vielä puolessakaan vuodessa oppinut, ettei ruokinta tapahdu meillä kellon kanssa...




Nyt täytyy rientää nukkumaan, jotta näistä parista koulupäivästä selviää taas kunnialla, mutta palailen mitä luultavimmin viimeistään loppuviikosta tämän tai treenimuistion puolella: Loviisaan kun on sovittu jo paritkin tokotreenit! Myös ruokablogin puolelle sain tänään päivitettyä herra B:n uuden reseptin, joka kannattaa käydä vilkaisemassa. :) Jos ruoka on joskus niin hyvää, ettei sanotuksi saa, niin tämä ruoka oli niin hyvää, ettei sen maun taivastelulta meinannut malttaa edes syödä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti