keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Mää oon tääl Turuus nyTerkut taas Turusta! Olen täällä niin sanotulla pääsykoelomalla nyt vielä pari päivää, ja sitten on palattava takaisin kotiin ylioppilasjuhlia varten. Itse vietän varsinaisia juhlia kotona vasta viikon päästä, mutta kai sinne kouluun on vielä viimeisen kerran raahauduttava jo lauantaina! ;) Eilen minulla oli ensimmäinen, saksan pääsykoe, sillä viikontakaiseen uskontotieteen kokeeseen en loppujen lopuksi edes mennyt. Ottaen huomioon, että uskonnon kirjasta ei jäänyt päähän yhtikäs mitään, yliopistolle moneksi tunniksi vääntäytyminen olisi ollut silkkaa ajanhukkaa. Saksan koe tuntui yllättävän mukavalta "puuhavihkolta", vaikka olen edellisen kerran tapaillut kielioppiasioita yli puolitoista vuotta sitten. Sanastoa testaava osio meni eniten hakuammunnalla, sillä suurinta osaa siellä olevista sanoista en rehellisesti sanottuna ollut koskaan kuullutkaan. Tällä hetkellä ykkösvalintani on kuitenkin kohdistunut pohjoismaisiin kieliin, joiden koe on vielä edessä huomenna.

Nämä pääsykokeet kokonaisuudessaan ovat muutenkin aiheuttaneet päänvaivaa. Kun saa olla ihan unelmapaikassa töissä eikä rahaakaan koskaan tulevanakaan opiskelijana ole liikaa - etenkään auton ja koiraharrastusten kera - välivuosi totta tosiaan houkuttelisi. Nyt teilasin jo ykkösvaihtoehtoni, uskontotieteen, enkä vielä yhtään tiedä, mitä teen, jos vaikka pääsisin vain tuohon saksan kieleen, jonka olen koskaan halunnut korkeintaan sivuaineeksi. Kieli-ihminen olen aina ollut, mutta silti tuo ruotsin kiilaaminen uskonnon edelle yllätti minut. Noh, osa epävarmuudesta selvinnee huomenna ja loput viimeistään tulosten julkistamisen myötä.


Turku on muuten mielettömän kaunis kaupunki. Jo maanantai-iltana kävimme poikakaverin kanssa etsimässä koepaikat etukäteen, jotta itse koetta jännittäessä ei tarvitsisi hermoilla vielä älyttömän huonon suuntavaiston kanssa. Yliopistonmäellä samoilun jälkeen menimme Auran rantaan istuskelemaan ja syömään jäätelöt, ja tajusin, miten hienoa olisikaan tulla koulun jälkeen rantapenkereelle oleskelemaan tai lukemaan. Ajatus tuntui niin houkuttelevalta, että se oli pakko testata käytännössä heti eilisen pääsykokeen jälkeen. Auringonotto keskellä päivää tuoreella nurmella joen rannassa oli melkoisen rentouttava kokemus! Ehkä tästä tosiaan voisi tulla uusi kotikaupunkini - jos ei vielä tänä kesänä, niin ainakin vuoden sisällä.
Hoinan kanssa - vaikka yllä olevissa kuvissa se ressukka onkin jätetty toimettomana kotiin - olemme viime aikoina kovasti harjoitelleet kotipihassa verkkokeppejä eri kulmista sekä oikeaoppisia saksalaisia ja välistävetoja ylemmillä medikorkeuksilla. Fina puolestaan sai tosiaan viikko sitten SM-nollat ensimmäisenä Loviisan seudun koirana kasaan, ja nyt menneenä viikonloppuna heti perään tulleen toisen tuplanollan myötä suomenmestaruuskisoihin vaadittavat tulokset ovatkin meillä jo tuplana: neljätoista nollaa, joista neljä ovat kahtena tuplanollana. Vaikka kisoihin pääsy siis jäikin ajallisesti viime tinkaan, ei enää voi sanoa, että se olisi ollut pienestä kiinni! Alla on vielä kuva viime viikonlopun Vantaan kisoista - onneksi Koirakuvaaja vastaa tällä kertaa merkinnän laadukkaammasta kuvatarjonnasta! :)

 

2 kommenttia :

  1. Paljon onnea pääsykokeisiin! Turku on tosiaan kaunis kaupunki - niinkuin kaikki kaupungit Suomessa kesällä:) Äläkä huoli, kyllä se oma ala ajan myötä selviytyy...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Mitä suomalaisiin kesäkaupunkeihin tulee, olet kyllä ihan oikeassa! Valtavan kaunis on myös tämä pieni koti-Loviisani. :)

    VastaaPoista