torstai 18. huhtikuuta 2013

Raakaa faktaaHeippatirallaa. Joku tarkkasilmäinen varmaan äkkäsikin jo ylläolevan kuvasarjan idean, mutta jos ei, niin kerrottakoon se: Finski Minipossu Läpsäläinen on saanut viime aikoina tutustua raakaan lihaan ihan kielikosketuksella. Finan maha on aina ollut todella huono kestämään ylipäätään mitään ruokia, saati sitten pientä muutosta ruokavaliossa, kuten solmuluita tai tiettyjä palkkanameja. Kun sillä alkoi tässä menneinä viikkoina harva se aamu ihan monta vuotta syömästään perusruuastaankin vatsa huutamaan aamuisin kuin vuodenvaihteen rakettitaivas, äiti alkoi hössöttää lääkäriin viemisellä, mutta minä halusin ensin tehdä BARF-kokeilun. Näin viikon jälkeen ei Finalla ole ollut minkäänlaisia vatsaoireita, joskin vahvemmista luista (hirvi) se on yhdeksän tunnin jälkeen puklannut kerran. Näillä jatketaan!

Kun nyt kerrankin Finastakin kirjoitan, miten voisin jättää kertomatta vielä edellistäkin ihanamman ilouutisen? Hampaat ovat aina olleet Saralle (Finan äidille) ja ainakin parille sen jälkeläiselle todellinen murheenkryyni. Saralta itseltään poistettiin aikanaan ainakin viisi hammasta ja nyt ainakin yksi sen pennuista on jo ylittänyt äitinsä hampaattomuustilastot. Luojan kiitos Finalla on vielä kaikki legot poskissa, mutta ne ovat silti aina likaantuneet todella helposti ja suu haissut useaan otteeseen niin pahalta, että olemme jo olleet menossa hammaslääkärin vastaanotolle (tämä aikanaan siirtyi kiireysasteikossa, kun Sara menikin huonoon kuntoon). Nyt sitten ostin töistä Tropicleanin Clean Teeth Geliä, jonka luvattiin olevan hammastahnaa, joka ei tarvitse harjaamista ollenkaan. Kiinnostuin tuotteesta jo kun sen ensimmäisen kerran näin, mutta vasta puolen vuoden päästä pääsin yli skeptisyydestäni ja se kannatti: parin viikon jälkeen kerran päivässä levitettynä ja raakaruokinnan myötä lisääntyneeseen luiden järsimiseen yhdistettynä Finan hampaat ovat muuttuneet tummanruskeista jo lähes vitivalkoisiksi! Uskomatonta!


Bewildered Boo!


Tällä viikolla osa treeniryhmistä on jo aloittanut ulkokentällä harjoittelun ja loputkin seuraavat perässä ensi viikolla. Minä tulenkin viettämään koko kevään illat maanantaista torstaihin koiratreeneissä - ja mikä kummallisempaa, aivan yhtä paljon tokossa kuin agilityssäkin! Oma tekniikkaryhmäni aloittaa tänään pohjustavilla irtoamistreeneillä, ja voitte vaan kuvitella, miten olen piirrellyt ratoja innoissani! Treenaan myös Hoinan kanssa tässä omassa ryhmässäni, joten pääsen tekemään sen kanssa juuri sellaista treeniä kuin kulloinkin tarvitsemme. Tästä keväästä on takuulla tulossa paras kevät pitkään aikaan!

Lopuksi on pakko vielä hehkuttaa ja naurahtaa hauskimmalle syntymäpäivälle pitkään aikaan. Itse kekkerit ovat kyllä vasta edessä, mutta virallisena päivänä töissä aamuseitsemältä sain niin hellyttävän lahjan, ettei mitään rajaa. Olen pitkään käyttänyt kahvitauoilla vain pahvimukeja, joiden säästämisellä aina niin pitkään kuin vain pahvimuki voi jaksaa pysyä kasassa olen herättänyt lievää hilpeyttä. Nyt sain sitten ihan ikioman mukin, joka viimeistään panee hymyilemään aamuseiskaltakin!

Toinen hauska synttärisattuma liittyi niihin kahteen onnittelukorttiin, jotka sain perheeltäni ja poikakaveriltani. Joko he tuntevat minut vaan niin mahdottoman hyvin tai sitten heillä on tismalleen sama maku - niin tai näin, sain heiltä ihanan värikkäät kortit, jotka ovat tismalleen samaa sarjaa! Ihan hyvin istuvat ilmeisesti perhe ja poikakaveri yhteen, kuten kuvastakin näkyy. :)4 kommenttia :

 1. hmm.. täytyisköhän munkin kokeilla ostaa tuota kyseistä tuotetta Pepin hampalle, erehdyin nimittäin vilkaisemaan yks päivä tytön suuhun ja yksi takahammas oli aika huonossa jamassa.. hengityskin haisee ihan hurjan pahalle vaikka hampaita pikkusisko onkin aina silloin tällöin yrittänyt harjailla. Tosin ei nähtävästi kovin hyvin tuloksin :D

  VastaaPoista
 2. Minun on paha sanoa, mikä tuon puhdistumisen perimmäinen syy on - tahna vai luut - mutta varmasti kumpikin ovat edesauttaneet toistensa vaikutusta. Ainakin sen verran halpaa tuo aine on, että jos vain tehoaa, niin säästöt eläinlääkärikuluissa ovat aikamoiset. Saran kanssa aikoinaan piti käydä hammaskivenpoistossa ihan säännöllisesti, ja se kun ei mitään ilmaista ole... Paha sanoa silti! Me ainakin ostetaan kyseistä mömmöä jatkossakin. :)

  VastaaPoista
 3. Oho! Mahtaiskohan Murunkin hammashuoliin löytyä ratkaisu tuosta töhnästä! :D Barffaustakin olen miettinyt jo ihan liian pitkään, pitäisi kertarysäyksellä pistää homma kokeiluun eikä jahkailla..
  Sun kevät(/kesä) tulee kuulostamaan tosi paljon samanlaiselta kuin munkin - ihan loistavalta! ;) Tsemppiä treenisuunnitteluihin ja SUPERPALJON onnea synttäreiden johdosta!!

  VastaaPoista
 4. Kannattaa kokeilla kumpaakin. Joskin on myös valmistauduttava siihen, että tuo barffaus saattaa tulla himpun verran kalliimmaksi - riippuu ihan siitä mitä ja miten paljon syötät ja mistä syötävät hommaat. Mutta on se vaan niin ihanaa katsoa vieressä, kun koirat nauttivat luonnollisesta ruuasta. Koskahan vaan itse saisi saman muutoksen aikaiseksi omaan ruokavalioon...

  Iso kiitos myös synttärionnitteluista! ♥ Meidän pitäisi päästä pian taas treenaamaan! Edellisestä kerrasta on ihan liian kauan!

  VastaaPoista