perjantai 18. syyskuuta 2015

Unelma, jota ei edes ollut, toteutui

Tulimme Chhainan kanssa äsken jo valmiiksi Apinaparkkiin Helsinkiin, sillä meillä on huomenna ja ylihuomenna agilitykisat täällä pääkaupunkiseudun tuntumassa. Istuin syysflunssassa sohvalla, kun hetki sitten puhelimeni alkoi yskähdellä erinäisiä viestin merkkiääniä. Vanhempieni udellessa, kuka siellä oikein pommittaa, tokaisin vain, että wifi-alueelle tultuani varmaan netti meni päälle, jos olin unohtanut laittaa puhelimen netin päälle matkan ajaksi. En kuitenkaan rynnännyt katsomaan viestejä, ennen kuin vanhempani olivat lähteneet. Piti ihan soittaa äidille perään, että tästähän se johtuikin - ihania onnitteluja sateli joka tuutista! Tänään julkaistiin tiedote, josta selviää, että pääsimme Hoinan kanssa Suomen agilityliiton Topteamiin 2015-2016! Kiitos kaikille onnitteluista ja onnea myös Annu!
Kuvat: Martta Ala-Krekola


Myönnetään: itselleni ei tämän päivän uutinen tullut yllätyksenä, sillä olen tiennyt valinnasta jo viikon mutta joutunut pitämään suuni supussa julkisemmalta hehkutukselta. Sen sijaan viikko sitten aamuvarhaisella sängystä noustuani ja valintameilin luettuani haukoin hetken henkeäni epäuskoisena, sitten herätin Herra B:n hirveällä metelillä, ja ennen kuin ehdin sanoa, mikä minuun meni, pillahdin ihan kunnolla itkuun. :D Koko menneellä viikolla ei ole sitten tullut paljon muuta mietittyäkään kuin tiimiä ja tulevaa syksyä: Mistä majoitus ensimmäiselle leirille? Goodbye säästötilin sisällölle! Apua, jos koira loukkaantuu treeneissä ennen leirejä! Miten ihmeessä meidät valittiin, vaikka koira pääasiassa kiersi kaikki hyppyesteet? Wau, meidät valittiin, vaikka koira pääasiassa kiersi kaikki hyppyesteet! Ja näiden ajatusten välissä, esimerkiksi matkalla mökiltä Turkuun, piti taas vähän tirauttaa kostuketta silmistä. Joka vuosi olen toivonut, että jonakin päivänä minulla olisi koira, jonka kanssa täyttäisimme edes vaatimukset hakea Topteamiin. Tämän vuoden tavoitteisiimme ei kuulunut edes tiimiin hakeminen, ja nyt olemme mukana. Mieletöntä.


En koskaan ehtinyt tai jaksanut kirjoittaa Topteam-valintapäivästä, vaikka lupasin niin. Nyt olen ihan iloinen, etten kirjoittanutkaan, koska nyt on jo muutenkin vähän outo olo ottaa onnitteluja vastaan. Olin nimittäin valintatilaisuuden jälkeen niin pettynyt, niin turhautunut, niin luovuttanut ja niin häpeissäni, sillä etenkin ratatreeni meni surkeimmin koskaan. Ei se edes ollut ratatreeniä, sillä Hoina todellakin kiersi jokaisen hypyn, ei suorittanut keppejä oikein, pudotti rimat niistä hypyistä, jotka se hyppäsi, eikä tullut mihinkään haltuunottoihin.

Ensimmäisen suorituskerran jälkeen ajattelin, että tässä vain purettiin energiat pois, mutta kun toinen ratasuoritus oli vieläkin surkeampi ja koira varasti ja tuli vieläpä ensimmäisen hypyn ali, oli hyvä, etten itkenyt radan jälkeen. Ei me nyt sentään näin huonoja olla, ajattelin ja purin hammasta yhteen. Vain alussa ja lopussa saimme muutaman esteen peräjälkeen suoritettua katkoitta. Jälkimmäisillä rasteilla pakotin itselleni hyvän fiiliksen, ja ne sujuivatkin sitten rataa paremmin. Erityisesti kontakteilla meiltä jopa kysyttiin opetustekniikkaa, koska koiran osuminen kontaktille oli niin varma joka kerralla. Vaikka paransimme loppua kohti, heitin kirveen kaivoon ja taputtelin Hoinan agilityurankin, sillä olin kaavaillut tiimiin pääsyn viimeiseksi epätoivoiseksi yritykseksi oppia edes yhtään varmempaa ja järkevämpää agilityä Hoinan kanssa.
Saimme viimeisen mahdollisuuden.

Nyt aion todella psyykata itseni tulevaan kauteen ja nollata kaikki tähänastiset turhautumiset. Yritän olla ajattelematta sitä, että jo heti viime treeneissä Hoina ei pysynyt lähdöissä ollenkaan ja että se ei pysähtynyt yhdelläkään kontaktilla vaan on kehittänyt kadehdittavat juoksukontaktit, joiden mukaan minä en ehdi. Meissä nähtiin potentiaali silloinkin, kun näytimme surkeimman esityksemme, siispä lähden täst'edes joka treeniin sillä mentaliteetilla, että koirallani ja minulla on yhä mahdollisuus mihin vain. Siitä on kauan, kun olen viimeksi ajatellut niin.

- Ja koko ajan äiti uskoi, että meidät valittaisiin. Kiitos äiti!

8 kommenttia :

 1. Onnea vielä kerran! Mä oon kyllä tässä kokoajan toivonut että just te pääsisitte POT-teamiin, ja pääsisitte eteenpäin huippuvalmentajien avulla. Hoinan potentiaalin kun saisi hallintaan, niin olis aika mahtavaa. Toivottavasti saatte sieltä just sellaista apua mitä tarvitte, ja toivotaan että sieltä löytyy valmentajia joilla olisi kokemusta juuri Hoinan kaltaisista koirista ja sitä kautta pääsette eteenpäin. Ja muista sitten laittaa tietty blogiin jokaisen valmennuspäivän anti, eiks je?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati <3 Tietysti raportoin parhaani mukaan. Ihan jo kokemuksenakin tuo on varmasti mahtava luentoineen ja sosialisointineen. :)

   Poista
 2. Tuonnehan valittiin melkeinpä puolet hakijoista - eikä taso tänä vuonna todellakaan ollut kova. Jep, olin paikalla :) TOP ja POT teamien perimmäinen tarkoitus on vain rahan keruu sagille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh. Tämä kommentti vei hetkeksi kaikki ajatukset päästäni. Osaanhan minä toki laskea ja olinhan minäkin paikalla. Enkö saa olla iloinen siitä, että olimme puolenvälin paremmalla puolella? Näin muidenkin suorituksia, enkä sen perusteella osannut odottaa pääsyä tiimiin.

   Kaikki kommentissasi on varmasti enemmän tai vähemmän totta, mutta mikä minua kummastuttaa, on se, että mikä saa agilityihmisen kommentoimaan tällaisen kommentin anonyymisti? Koko kahdeksan vuoden agilityharrastukseni aikana en ole koskaan törmännyt huonohenkisyyteen, vaikka olen siitä toki muilta kuullut. Vaikka miten päin luen kommenttiasi, en näe sillä olleen muuta tarkoitusta kuin pilata ilomme. Miksi ihmeessä?

   Ihmeellisemmäksi asian tekee se, että olit todella paikalla. Taisit tuhlata aikaasi. Jos olit oman seuraMME talkoilija, onnistuit juuri pyörtämään käsitykseni kotiseurani hyvähenkisyydestä. Jos olit paikalla hakijana, miksi edes hait? Jos et päässyt, olet paras esimerkki psykologian kirjastani sivulta 156. Jos pääsit ja tulit silti kommentoimaan näin, et varmaan ottanut paikkaa vastaan? Jos otit, logiikkasi on hyvin pelottava. Jos taas olit paikalla arvioijana, miksi meidät valittiin? Ja jos olit niitä harvoja yleisöläisiä siellä, miksi vaivauduit katsomaan mielestäsi moista roskaa? Tässähän melkein innostuu motiiveistasi, paljasta nyt vähän. :)

   Suosittelen sinulle iltapalaksi isoa jätskiannosta ja Jukka Pojan Kuin sä tolla lailla heittaat -biisiä. Voi tulla ahaa-elämys - tai sitten ei. Pienen vinkin kuitenkin annan: aion osallistua leireille ja maksaa oppirahani kalliimman kautta, joten sinun ei kannattane tulla lukemaan blogiani enää - tai onhan ilkkuminenkin harrastus. Varo vaan, jos jatkat samaa rataa, saatan tehdä motiiveistasi tutkielman. ;) Ihmetyttää vain tällaiset vasta ilmestyneet "anonyymit", joilla kieli on uskallusta terävämpi. En ole poistanut anonyymejä kommentteja tähän asti, enkä toistaiseksi aio tehdä niin vast'edeskään.

   Lopuksi sanoisin ehkä anteeksi, olen pahoillani, onnea, sääli, ei jösses tai whaat - harmi, etten tiedä sinusta tarpeeksi osatakseni laittaa oikeanlaisen lopputoivotuksen. Kiitos tästä 3 things I already knew -kommentista. Tuli tarpeeseen. :)

   Poista
 3. Tsemppiä tulevaan teille, mielenkiinnolla jään odottelemaan postauksia tulevista koulutuksista :) varmasti teidän vedoissa näkyi se teidän potentiaali koirakkona, vaikkei kaikki ihan nappiin mennytkään. Se potentiaali ja kehityskelpoisuus ne on merkityksellisiä juttuja! Sekä asenne!

  Pyrstö pystyyn siis ja iloitkaa täysillä tiimiin pääsystä - sekä siitä työstä mitä pääsette tekemään, viis veisaten vähättelevistä kommenteista :)

  VastaaPoista
 4. Jes! Ootte te kyllä upea konkkaronkka! Ihan huikea saavutus! Toivottavasti me lukijat saadaan lukea paljon siitä mitä Topteamin kanssa treenaaminen on. Tsempppiä tuleviin haasteisiin! Matka tulee varmasti olemaan aivan käsittämättömän upea!

  VastaaPoista
 5. Tuli kyllä hyvä mieli tästä! Innolla jään odottamaan juttuja matkan etenemisestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille kaikille. Ihania sanoja kaikilta. On ollut jotenkin todella ihmeellistä, miten paljon muut ovat meitä tsempanneet, kun olen jo itse ollut luovuttamaisillani. Varmasti kirjoittelen leireistä! :)

   Poista