maanantai 6. tammikuuta 2014

Sekalaisia siskoksia


Kumpi siskoksista on kumpikin?


Vietimme loppiaista edeltäneen viikonlopun Miikku-kasvattajan luona tokoa ja agilityä treenaillen, lenkkeillen ja herkutellen. Hoina oli taas hieno reissukaveri ja näytti myös hienosti taitojaan treenikentällä. Treeneistä enemmän juttua on tosin vain treeniblogin puolella, mutta siellä on pitkästä aikaa sitten videotakin!

Reissu oli meille todella antoisa, sillä saimme juuri tarvitsemamme toivon kipinän kumpaankin lajiin sekä tietysti taas roppakaupalla treeni-intoa! Lisäksi oli tietysti ihanaa hengailla sohvannurkassa Hoinan sisko Pro sylissä luikerrellen ja nähdä muitakin koiria. Myös Hoinan veli Urho piipahti kanssamme agilitytreeneissä, ja saimme osasta perheestä yhteiskuvan Instagramiin. On kyllä aina yhtä hämmästyttävää, miten samanlaisia Hoina ja Pro ovat. Ulkonäöllisesti ne erottaa helposti, jos katsoo oikeasta kulmasta, mutta kaikki ilmeet ja eleet ovat aivan identtiset. Useampaankin otteeseen sai katsoa uudemman kerran, että kumpikos likoista jaloissa pyörikään.Ei pysty. Ei kykene. Aivan pakko ummistaa...silmät.


Kyläilyn ainoa suuri harmitus oli se, että näimme Hoinan olevan paukkuarka. Uutena vuotenahan likka makoili aivan levynä rakettien paukkuessa alinomaa, mutta lauantain tottistreeneissä kuokkiessamme Hoina reagoi starttipistooliin selvällä pelkoreaktiolla, josta se ei päässyt yli ennen kuin pääsi pois paikalta. Laukausten aikana Hoina kyllä revitteli kanssani lelulla, mutta joka pamauksen kohdalla seisahtui hetkeksi ja muljautti silmiään äänen suuntaan jatkaen sitten repimistä. Vasta kun laukaukset loppuivat, se lakkasi leikkimästä ja aloitti ulvovan haukun äänen tulosuuntaan eikä olisi halunnut mennä laukaisupaikkaa kohti - missä kentältä ulospääsyaukko sijaitsi. Sain Hoin kyllä leikkimään uudelleen, ja revittelimmekin lelulla pitkään, vaikka välillä likan oli pakko päästää irti ja haukkua vähän lisää. Leikin varjolla ja muutamalla takaakierrolla sain Hoinan ajatukset muualle niin, että pääsimme pois kentältä. Kentän ulkopuolella Hoina olikin sitten taas aivan normaali itsensä.

Olen iloinen, että Miikku näki Hoinan pelkoreaktion, sillä reaktio oli juuri samanlainen kuin Hoinan suhtautuminen esimerkiksi vaihtuviin valomainoksiin. Hoina ei vaan pääse noista tilanteista yli ennen kuin se pääsee paikalta pois. Paukkuarkuus kylläkin tuli täytenä yllätyksenä, sillä viisiviikkoisinahan noille ammuttiin aivan vierestä ilman minkäänlaista korvan lotkautusta, eikä Hoina tosiaan ilotulitteistakaan ole ollut moksiskaan - ei sisällä eikä ulkona. Veikkaan ja elättelen vielä toivoa, että reaktio ei niinkään tullut paukuille vaan sille, ettei Hoina nähnyt, mistä se outo ääni tuli, sillä laukausten aikaan meillä oli leikki kesken. Täytyy ottaa näitä laukauksia tulevaisuudessakin, jotta näkee, miten asia lähtee kehittymään. Jos laukauksista tosiaan tulee jatkossakin samanlainen säikähdys, voimme sanoa luonnetestille hyvästit jo kättelyssä. :(
Eilen vielä ennen kotiinpaluutani napsimme muutaman kuvan Miikun kotistudiossa. Miikulla itsellään lienee parempia kuvia, kun hänellä oli salamat ja kaikki kohdillaan. Minä en kuitenkaan malttanut odottaa niiden kuvien saamista, vaan ripottelin tähän merkintään siinä ohessa napsimiani making of -otoksia. Sekoittaako kukaan siskoksia? :)

2 kommenttia :

 1. Jännä tuo reaktio paukuista ja jos kesti vielä niitä useita. Ehkä olisin lähetenyt koittamaan vain yhtä laukausta. Luulisin, että pystyisi treenata ne kuntoon. Vain yksi laukaus alkuun ja aina ei samassa paikassa ollenkaan. Juuri leikittämällä tai jonkun kohteen kierroilla yms mitkä nostaa virettä. Haukkumiset ei haittaa. Voi varmaan nähdäkin ampujan, kunhan tarpeeksi kaukana ja jos kykenee alkaa leikkimään vielä sen jälkeen. Rasmuksen kanssa tein seurausta ja laukauksen jälkeen leikittiin, teillä en yhdistäis seuraamiseen.

  Ruuti ei pysty syödä eikä leikkiä laukauksen aikaan nykyään. Tulee pakoreaktio ja helpottaa vasta kun pääsee autoon. Ruuti pelkää myös ilotulituksia. Ruutia aika haukkuherkkänä ei olisi kyllä saanut tossa tilanteessa haukkumaan. Ekalla kerralla tehtiin namiruutu, ei toiminut. Toisella kerralla paukkuvarman koiran kanssa kiertoja (silloin söi vielä), Ruu vähän reagoi mutta palautui. Kolmannella kerralla reaktio oli sitten tosi paljon voimakkaampi.. jne

  Kuulostaa kyllä paremmalta kuin Ruutin kohdalla. Treenattiin samaan aikaan meidän paukkuja Emmin ja bc Stepin kanssa (http://sara-bc.vuodatus.net/search/query/tags/?tag=Paukut&page=3, toukokuusta -10 lähtien), Step pääsi eroon paukkupelosta, Ruutilla se vain voimistui (http://tollerwichit.blogspot.fi/search/label/paukut).

  Toivotaan, että menee ohi!

  VastaaPoista
 2. Paukkuja ei otettu tuolla vain Hoinalle, vaan kyseessä oli tosiaan säännöllisen ryhmän PK-tottistreenit, joihin menimme kuokkimaan. En oikein vieläkään jaksa uskoa, että reaktio tuli puhtaasti paukuista, sillä heti seuraavana iltana lenkillä pojat paukauttelivat papattimattoja. Niistä tuli aivan samanlainen ääni, eikä Hoina reagoinut muuten kuin kääntymällä katsomaan äänen suuntaan. Täytyy testata näitä myöhemmin uudelleen, kun tulee taas tilaisuus! :)

  VastaaPoista