sunnuntai 24. marraskuuta 2013

JouluintoiluaWau! Luulin olevani joulujärjestelyissä myöhässä aikaisempiin vuosiin verraten, mutta tänä viikonloppuna olenkin vahingossa kirinyt kaiken kiinni, ja uskon, että olen silti aikaisemmin liikenteessä kuin kukaan muu. Minusta joulua on vaan niin mukavaa tehdä hyvissä ajoin, koska jokainen tietää, miten nopeasti se varsinainen juhla on sitten ohi.
Siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi kirjoittanut tai tehnyt mitään sisustukseen liittyvää, joten vieroitusoireet kasvoivat ylitsepääsemättömän suuriksi. Samalla kun koristelin kotia joulua varten, innostuin vähän muuttelemaan järjestystä huushollissamme, ja nyt meillä on ikään kuin erillinen pieni olohuonekin! Halusin kokeilla, tekeekö sohva tilanjakajana keittiö-olohuoneesta ahtaan, mutta ihan tyytyväisiä olemme kumpikin lopputulokseen. Tuonne nurkkaan, pienten, ruskeiden lipastojen päälle olisi tarkoitus vihdoin tuoda televisio ja kenties Wii:kin kotoa, sillä en ole nähnyt kenekään pelaavan sillä siellä. Lisäksi tällaisella järjestelyllä Hoinan petikin mahtuu muuallekin kuin ruokapöydän alle, mutta silti likka vaan hakeutuu sinne - kovalle lattialle nukkumaan.
Toivottavasti tätä merkintää ei lue - ainakaan näin pitkälle - kukaan jouluvihainen, sillä nyt viimeistään joltakulta sellaiselta palaisi käämi: eiliseltä Ideaparkin-reissulta löysin vieläpä kaikki loput joululahjat, eli nyt voimme aivan rauhassa nautiskella joulun odotuksesta heti joulukuun alusta alkaen. En ymmärrä, miten joulun tulosta voi ylipäätään ottaa stressiä, kun lahjojakin on aikaa miettiä 365 päivää! Tämä tyttö istui eilen puoleen yöhön tonttujen apulaisena paketoimassa kaikkea ihanaa kääreisiin. Ainoastaan kuusipuu enää puuttuu, kun en tajunnut ottaa sitä - monivuotista muovikuustamme - mukaani viikko sitten Helsingin kämpässä käydessäni. Puunkin aion kyllä vaikka väkisin vielä saada parvekkeelle loistamaan valoineen ja muine koristeineen ennen loman alkua! Nyt minulle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin ripustaa kuusenkoristeet seinälle, ja niinpä sohvannurkasta tuli pieni tähtitaivas. :) Mitenkäs muilla jouluvalmistelut edistyvät vai oletteko aloittaneetkaan? Eihän vaan kukaan ole ottanut mitään stressiä asiasta, sillä paniikki ei todellakaan kuulu joulunaikaan!

5 kommenttia :

 1. Voi vitsit teijän kämppä on ihankun jostain sisustuslehdestä!<3 Tosi ihanan näköinen ja kodikas. :) Ja todellakin viet sen Wiin, niin päästään uutena vuotena pelailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kieltämättä jollakulla taitaa olla pieni pakkomielle sisustukseen... Herra B:kin totesi taas, ties kuinka monennen kerran, että miksen kouluttaudu sisustussuunnittelijaksi! Hän ei taas uskonut suunnitelmani näyttävän hyvältä täytäntöön pantuna, mutta niin vain taas pyörsi puheensa ihmetellen, miten voin tietää mikä näyttää hyvältä jo ennen kokeilua! :D

   Wii on pakko kyllä hommata viimeistään uudeksi vuodeksi - älä siis huoli! Voit olla varma, että silloin pelit raikaa!

   Poista
 2. Voi joulu! <3 Syy pysyä järkevien kirjoissa marras- ja joulukuun pimeydet. Itse aloitin viime viikolla lahjaostokset, glögiä on luotu ja kotia laitettu joulukuntoon. Teidän kämppä on kyllä niin nätti!

  VastaaPoista
 3. Teillä on kaunis koti.:) Mä en koristele kotona joulua yhtään, koska vietän jouluni vanhempieni luona ja äiti laittaa paljon joulukoristeita.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kummallekin! Niin mekin vietämme joulua Loviisassa kotikotona, mutta en kyllä pysty olemaan koristelematta omaakin kotia. Tulemme kuitenkin uudeksi vuodeksi takaisin Turkuun ja olemme täällä tietysti koko "jouluntekoajan". Minulla koristeet ovat yleensä n. 1,5 kk esillä, joten en saa tarpeekseni vielä pelkistä kotikodin joulunpyhiksi koristelusta! :D

   Poista