sunnuntai 4. elokuuta 2013

The story begins today

Huokaus - mistä aloittaisinkaan? Olen hinkunut koneelle pääsyä jo pari päivää, sormeni ovat syyhynneet tökkimään näppäimiä ja nyt kun olen vihdoin blanco tekstilaatikko nenäni edessä, ajatuksia ja kerrottavaa vaan on yksiselitteisesti liikaa! Tilannetta pahentaa se, että olen yksin kotona - täysin yksin, sillä koiratkin ovat mökillä reuhaamassa - ja hiljaisuus yhdessä tyhjän blogiruudun kanssa painostaa liikaa. No, koska nyt koirat mainitsin, niin minun on pakko hehkuttaa Hoinan uusinta taitoa: voin talsia sikinsokin pitkin metsää ja pudottaa puhelimen tai ruokailuservetin missä vaiheessa tahansa "vahingossa" ryteikköön ja Hoina pieni palauttaa sen käteeni minuutissa! Mikä veikkonen!


Ennen kuin pääsen oobutunnelmiin, merkitsen vielä tänne nettipäiväkirjaksikin miellettävään verkkonurkkaani viime maanantain koko perheen Helsinki-päivän ja pidän teitä lukijoita jännityksessä. :) Maanantaina starttasimme siis auton kotipihaltamme jo kahdeksalta aamulla ja kymmeneltä tönötimme koko perheellä jo Kiasman edessä kimppakuljetusta odottelemassa. Osallistuimme samalle kajakkiretkelle kuin minä ja poikakaverini viime kesänä, eikä pettyä tarvinnut tänäkään vuonna! Sää oli mitä mainioin ja kansainvälistä tunnelmaa toi melontaan hänkin osallistunut ihastuttava sveitsiläisherra. Vaikka tuuli oli merellä noin 7 m/s luokkaa, eteneminen ei ollut ollenkaan raskasta - paitsi silloin kun kimppakajakilla tahdin määrääjänä olleen siskoni melonta kärsi omituisista rytmihäiriöistä. :D



Me pikkunaiset meloimme kajakeilla, mutta iskä valitsi banaanin! Kuvat © Kata


Torstaina suuntasimme sitten jo Suomen Turkuun muuttohommiin. Matkaan lähti iskä, äiti ja minä - koiratkin olisivat kovasti tulleet, jos vain olisimme ne huolineet mukaan. Toimistolla käynniksi riitti nimet paperiin ja avaimet käteen, joten jo puolenpäivän maissa kuorman purkaminen oli täydessä vauhdissa. Ehdin jo huokaista helpotuksesta, kun kaikki huonekalut näyttivät mahtuvan, kunnes menimme hakemaan poikakaverin osuutta. Minimalistiseksi ja vähän omistavaksi ihmiseksi herra B:llä oli melkoisesti kamaa roudattavana! Minä vuoroin nyyhkin ja nauroin, että mehän emme itse mahdu uuteen kotiimme ollenkaan, mutta kyllä sitä vaan ihmeellisesti kaikki tavarat löysivät parissa päivässä oman paikkansa. Ensimmäisenä iltana yhteisessä kodissamme emme jaksaneet kuin ihmetellä, miten tähän on tultu kolmen vuoden kaukosuhteen jälkeen. Tuntuu aika taivaalliselta! :)




Perjantain poikakaverini oli täyden päivän töissä, joten minä sain aivan kaikessa rauhassa mörssäröidä menemään sisustusvimmani kanssa. (En minä oikeasti mikään pirttihirmu ole - ihan oli vapaat kädet annettu!) Se tosiasia, että lattia oli täynnä muuttolaatikoita ja -kasseja hidasti toki projektia, mutta mistäs se purkuinspiraatio tulee, jos ei kivan näköisestä kodin alusta? Sisustus on ollut minulle aina sydämen asia ja olen ostellut erinäisiä asioita uutta kotia varten jo vähitellen viimeisen vuoden ajan. Se olikin ilmeisen järkevää, sillä nyt riitti että jaksoi vain laittaa kaiken paikoilleen! Sohva sekä makuuhuoneen ja eteisen kattolamput vielä uupuvat, mutta ensimmäiseksi mainittu on kyllä jo tilattu. Vaikka yhdistetty löhöilypaikka ja vieraspeti siis vielä puuttuvat, olohuone on jo nyt lempipaikkani. Ai miksikö? - Sain vihdoin ripustaa vuosia haaveilemani postileimakapan - lähestulkoon sen ainoan vasta nyt hankitun elementin - verhoklipseihin!




Kuten ensimmäisessä kuvassa näkyy, joudumme pitämään sälekaihtimia etenkin keskellä päivää kiinni. Näyttäähän se ihan hullulta, mutta eteläpuolen ikkunoilla on kesäaikaan haittapuolensa! Voin kertoa, että muutaman hikikarpalon olen minäkin saanut muuttolaatikoita tyhjennellessä pyyhkiä otsaltani... Mitä kämppään muuten tulee, olen sanoinkuvaamattoman iloinen siitä, että herra B antoi minun tuoda oranssin värin tähän uuteen kotiin. :) Oranssista tuli minulle Munkka-aikana jonkinlainen energiaväri - sellainen, joka pitää yllä hyvää tuulta ja kodikkuutta. Tietysti jo ennestään olemassa olevien esineiden yhteensopivuus helpottaa myös lompakkoa, joka näinä päivinä yrittää viimeisillä voimillaankin puristautua kiinni materialismihirviön hyökätessä.

Vaikka kuvista voisi ehkä päätellä toisin - kuvakulmat on valittu huolella! - kämpälle jäi vielä jonkin verran työnsarkaa siivoamisen saralla, mutta tänään ajoin kuitenkin takaisin Loviisaan ja palaan uuteen kotiin vasta kahden ja puolen viikon päästä. Sitä ennen ohjelmassa on nimittäin vielä huippupaljon mökkeilyä, lomareissaamista, koiranäyttelyä ja mökkivieraita: siis kansankielellä L.O.M.A!

8 kommenttia :

  1. Näyttää kivalta!<3 Ootan jo innolla sit kuvia valmiista.

    VastaaPoista
  2. Onpas soma sisustus! :) Uusien asioiden (oli ne sitten verhoja tai aterimia) ostaminen on kyllä ihan parasta muuttamisessa.. Vaikka tekeehän ne omat kotoisat tavarat omalta osaltaan kodin. Yllätyin itsekin, millainen sisustushirmu muutossa iski! Laita lisää kuvia kun saatte valmista!

    VastaaPoista
  3. Onnea uuteen kotiin! :) Näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Roosa, sama kaava sopii muuten myös pennunhankintaan! Eihän sen asian itsensä hankkiminen tunnu miltään, jos ei saa keventää lompakkoaan kaikkeen oheistavaraan, vai mitä?! :D

    VastaaPoista
  5. Oi, sulla on hyvä maku sisustuksessa. :)

    VastaaPoista
  6. Hirmu kivan näköinen kämppä! Joko Hoina on päässyt testaamaan? :) Ehkä mekin vielä joskus saadaan ihan oikea oma kolo Taikan (ja penn--) kanssa. ;)

    VastaaPoista
  7. Hoinis ei ole vielä päässyt käymään uudella kämpällä, mutta ensi viikolla lopullinen muutto tapahtuu ja silloin molemmat koirulit pääsevät mukaan. Finan lopullisesta "huoltajuudesta" ei ole tässä vaiheessa vielä varmuutta, mutta se tulee ainakin kuukaudeksi testiajalle Turkuun! Sillä kun on vähän eroahdistusta täysin yksin jäädessään ja muutenkin se reagoi vahvasti suuriin muutoksiin, niin katsotaan ensin vähän, miten eri vaihtoehdot toimivat. :)

    VastaaPoista